3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:06
No menu items!

GALERIE FOTO Premierul Nicolae Ciucă a vizitat o fermă de pui

spot_img

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au vizitat, luni, o fermă de creștere pui, care deține și o fabrică de nutrețuri combinate. Grupul de firme, cu capital integral românesc și fermierii de acolo, din Vâlcea, l-au impresionat plăcut pe premier.

Grupul de firme deține o fermă de creștere pui în localitatea Frâncești și o fabrică de nutrețuri combinate din localitatea Băbeni, județul Vâlcea. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unități de producție moderne și tehnologizate, susține că a investit peste 100 de milioane de euro în ultimii ani.

“Am discutat despre principalele provocări și probleme pe care le întâmpină fermierii, precum și despre modalitățile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaje pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și controlate a păsărilor, reproducție, creșterea puilor, abatorizare, tranșare, ambalare și distribuție la nivel național și internațional.

Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislația, cât și mecanismele de finanțare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum și pentru a le deschide oportunitățile oferite de Piața Unică europeană.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de previziune și proiecte pe termen mediu și lung, coerență în procesul de planificare și o stabilire a priorităților. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Marilena Nedelcu