12.8 C
București
luni, 20 mai 2024 - 3:44
No menu items!

Un nou ciclon lovește România: ninsorile și temperaturile scăzute, revin

spot_img

Un nou ciclon pune stăpânire pe România. Temperaturile se prăbușesc, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori. Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

Potrivit ANM, nu scăpăm de valul de aer polar nici în perioada următoare. Iată cum va evolua vremea la nivelul întregii ţări.

„O vreme ușor mai răcoroasă pentru această perioadă din calendar, cu maxime la scara întregii țări, fără variații semnificative de la o zi la alta, între 13 °C până la 21- 23°C.

Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0°C și să consemnăm posibil și temperaturi negative.

Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între șase până la nouă 10°C inclusiv în Bucureşti. Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

D.Constantin