2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:05
No menu items!

Gabriela Firea: Primarul general Nicușor Dan solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă! A uitat să schimbe reprezentantul Primăriei la Termoenergetica

spot_img

Prim vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, îl atenţionează pe actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, că solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă. Acesta nu poate semna hârtiile în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, pentru că reprezentantul legal nu a fost schimbat. Prin urmare, în fruntea ADI Termoenergetică București-Ilfov se află tot Firea.

Pentru această modificare, spune Gabriela Firea este nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal.

„Cum solicită primarul Nicușor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică București-Ilfov? Dar pentru asta trebuie ori să știi administrație, ori să te informezi. Este evident că Nicușor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta! Legea este foarte clară și doar prin ADI Termoenergetică București-Ilfov se poate stabili tariful pentru producție, transport și distribuție a energiei termice. Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului București. Ca să poate face orice pas, Nicușor Dan trebuie să-și aducă aminte de atribuțiile și obligațiile legale”, susține Firea.

Fostul primar general spune că tariful este expirat din noiembrie 2020, iar un an de zile primarul general nu a făcut nimic în acest sens.

”Acum a fost sfătuit să ceară Consiliului General, ilegal, majorarea tarifului, pentru a acoperi pierderile acumulate într-un an. Orice creștere a tarifului trebuie să aibă la bază un studiu de suportabilitate, așa cum scrie negru pe alb în strategia de termoficare a orașului, pentru că degeaba crești tariful de două ori, dacă bucureștenii nu-și vor permite să plătească”, a transmis Firea.

Nicușor Dan putea solicita ajutor de la Guvern pentru plata datoriilor sau pentru achitarea în avans a gazelor, doar dacă avea avizul ANRE și studiul de suportabilitate.

„A declarat ZERO datorii, a primit ZERO lei. Nu mai spun că o creștere a prețului făcută după ureche și doar pentru a acoperi un an de neputință poate duce la pierdearea fondurilor europene”, a adăugat Gabriela Firea.

                                                                                                                Adina Silav