10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:18

Gabriela Firea: peste 3 ani vreau să-mi încerc din nou forțele la Primăria Capitalei

spot_img

Prim vicepreşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că partidul său îşi doreşte să susțină un guvern de tranziție, până la organizarea alegerilor anticipate.

Prezentă în emisiunea „În fața națiunii” de la Antena 3, Gabriela Firea a declarat că propunerea de premier a PSD a fost și rămâne profesorul Alexandru Rafila, asta dacă preşedintele Klaus Iohannis le va permite social-democraților să-și formeze majoritatea parlamentară. „Cred că domnul președinte trebuie să facă ceea ce fac toți președinții europeni, să dea încredere primului partid clasat, să propună primul ministru și acesta să-și găsească majoritatea în Parlament. Ăsta este jocul democratic”, a declarat Gabriela Firea.

Despre fapul că numele său este vehiculat pentru funcţia de prim ministru, senatorul PSD a respins această ipoteză motivând că „peste 3 ani vreau să-mi încerc din nou forțele la Primăria Capitalei, pentru că ce se întâmplă acum în Bucureşti nu este normal”. Au fugit sute de milioane de euro din Bucureşti pentru că noul primar general, de dreapta, a suspendat planurile urbanistice, nu se mai subvenţionează termoficarea, spitalele nu mai sunt susținute financiar, iar persoanele cu dizabilități așteaptă de luni de zile să își încaseze stimulentele (…). Eu aș vrea să mă ocup de aceste lucruri, dacă cetățenii Capitalei vor fi de acord”, a mai declarat Gabriela Firea.

Emanuel Stan