11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:22

Gabriela Firea: “Ideea ca elevii nevaccinați să fie trecuți la cursuri online e total greșită”

spot_img

Gabriela Firea cere Guvernului să renunţe la ideea “total greşită” prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursuri online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.

„O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de guvernanți, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație”, a scris prim-vicepreședintele PSD pe pagin sa de Facebook. 

Firea arată că „elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării și este evident că scenariul propus de guvern, de școală în regim online, este complet inadecvat, în raport cu vârsta și creează segregare, respinsă în mod categoric și de Organizația Mondială a Sănătății”.

„PSD solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție”, a mai scris preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Emanuel Stan