10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:56

Supraviețuitoare migrantă, găsită agățându-se de o barcă gonflabilă în Oceanul Atlantic

spot_img

O femeie a fost găsită agățându-se de o barcă gonflabilă răsturnată în Oceanul Atlantic, la 220 de kilometri de Insulele Canare, ea fiind singura supraviețuitore a unei tragedii maritime în care ar fi murit 52 de migranți, informează BBC.

Femeia a fost văzută de echipajul unui vas comercial care trecea prin zonă. Autoritățile spaniole au fost anunțate și au intervenit cu un elicopter pentru a o salva.

Paza de Coastă a găsit două cadavre în zonă, iar femeia a spus că peste 50 de oameni se aflau în ambarcațiunea care s-a scufundat.

Peste 8.000 de migranți au ajuns anul acesta în Insulele Canare, care aparțin de Spania. Mulți dintre ei au pornit dintr-o zonă situată între orașele Tarfaya din Maroc și Laayoune din Africa de Vest.

Această zonă disputată este revendicată de Maroc.

Ruta a devenit foarte populară, întrucât căile prin care migranții ajungeau în Europa prin Marea Mediterană au devenit tot mai greu de accesat.

Cu toate acestea, organizația pentru drepturile omului Walking Borders a descris această rută ca fiind cea mai periculoasă din lume.

Femeia salvată joi suferea de deshidratare severă și a fost transportată la spital.

Oficialii ONU din domeniul migrației estimează că peste 350 de oameni au murit în 2021 încercând să ajungă în insulele Canare, însă organizația Walking Borders crede că numărul real ar fi de peste 2.000.