17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:16
No menu items!

Gabriel Oprea, la bilanțul IGSU: „Sunt onorat să lucrez ca ministru cu dumneavoastră, cu oameni care-și fac datoria 24 de ore din 24”

spot_img

OPREA_MAI

Ministrul afacerilor interne, vicepremierul Gabriel Oprea, le-a transmis, marți, angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) că se numără printre cei peste 90% din români care-i creditează cu încredere și că este onorat să lucreze alături de ei, „oameni care-și fac datoria față de români 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.

Sunt onorat să lucrez ca ministru cu dumneavoastră, cu oameni care-și fac datoria față de români 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Datele prezentate aici sunt impresionante, iar în spatele lor e multă dăruire și profesionalism. Mii de români (aproape 6.000 de vieți salvate de angajați ai IGSU în 2013 – n.r.) trăiesc astăzi și datorită intervenției dumneavostră.

Gabriel Oprea

vicepremier, ministru al afacerilor interne

Gabriel Oprea a subliniat apoi importanța înființării noului Departament pentru Situații de Urgență, coordonat de secretarul de stat Raed Arafat – omul care „a creat un brand din sistemul de urgență”. „Înființarea acestui Departament este un câștig pentru Ministerul Afacerilor Interne și mai ales pentru români, care trebuie să beneficieze de profesionalism în situații critice. Departamentul pentru Situații de Urgență înseamnă coordonare unitară. (…)Este datoria mea să sprijin aceste demers pentru modernizarea acestei structuri, pentru îmbunătățirea logisticii acestui departament”, a adăugat Gabriel Oprea.

Ministrul a anunțat și că restanțele din anii trecuți pentru echipamentul angajaților IGSU „sunt rezolvate”.

R.D.