15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 14:10
No menu items!

Furtuni și inundații în țară. O fetiță a murit într-o mașină strivită de un copac, apa din case a ajuns la un metru

spot_img

Nouă județe din vestul și sud-vestul țării sunt, până luni la prânz, sub Cod portocaliu de inundații. Iar previziunile meteorologilor s-au adeverit duminică: o fetiţă de 2 ani a murit într-o comună din Mureş, după ce maşina în care se afla alături de tatăl ei a fost lovită de un copac doborât de furtună; un bărbat a murit lovit de trăsnet, iar altul a fost rănit și este în stare gravă la spital.

Asta în timp ce în municipiul Arad, pacienţii de la Spitalul Judeţean au fost mutaţi, iar medicii şi asistentele au cărat apa cu găleţile, după ce Secţia de Primiri Urgenţe a fost inundată.

Probleme au fost și în alte localități din județul Arada. Peste 20 de case și zeci de curți au fost inundate. Vijelia a pus la pământ și mai mulți copaci și stâlpi de electricitate. 17 echipaje de la pompieri au intrevenit toată noaptea și au fost chemați de acasă inclusiv angajații care erau liberi.

Ploile torențiale au făcut prăpăd și în Maramureș. În localitatea Coroieni, oamenii au privit neputincioși cum apa năvălește în curți și în case. 70 de gospodarii au fost inundate, iar 4 persoane au fost evacuate. Apele au lăsat în urmă un peisaj dezolant. În unele zone, apa atingea și un metro, potrivit stirileprotv.ro.

O ploaie torențială, care a durat o jumătate de oră, le-a dat emoții și turiștilor care și-au petrecut minivacanța de Rusalii la Gura Humorului. Din cauza inundatiilor, nu s-a mai putut circula pe un drum ce duce la câteva pensiuni din zonă. Pompierii au intervenit în ajutorul a 30 de persoane, printre care și 3 copii, dar și o femeie însărcinată și o alta cu o fractură la un picior.

În județul Mures, în localitatea Brâncovenești, furtuna a luat o viață – o fetită de numai doi ani a murit strivită de un copac doborât de vijelie. Cea mică era în mașină, impreună cu tatăl ei, când pomul a fost doborât peste autoturism de o rafală violent.

În celălalt capăt al județului Mureș, în localitatea Cuci, vântul a smuls smuls țiglele de pe acoperișurile a peste 40 de case.

Și județul Timiș a fost duminică seara sub Cod portocaliu de furtuni. Câteva crengi groase, smulse din copaci, au avariat mai multe mașini.

În județul Hunedoara, în Petroșani, oamenii și-au acoperit autoturismele cu pături și carton pe care le-au fixat cu bandă adezivă, ca să le protejeze de grindină.

Iar în Mehedinți, traficul a fost închis în punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier 1, după ce pasajul a fost inundat.

R.D.