13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 5:03
No menu items!

Furtună puternică în București care nu a fost prognozată. S-a emis mesaj Ro-Alert. În țară, vijeliile puternice au făcut prăpăd.

spot_img

Vântul a bătut cu putere în Capitală. Furtuna a început în jurul orei 22.15 și a crescut în intensitate. La ora 22.45, meteorologii au emis avertizări Cod galben de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov, iar autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT. Mai multe geamuri au fost sparte de rafalele puternice, iar in mai multe cartiere vântul a doborât mai mulți copaci.

Un taximetrist a fost surprins în trafic de furtuna puternică. Omul abia poate stăpâni mașina din cauza vântului care bate foarte puternic.

Populația a fost avertizată să rămână în case.

Furtuni puternice au avut loc în mai multe județe. Vântul a bătut în rafele și de 80 de km pe oră.

Ploile torențiale şi vântul puternic au făcut prăpăd în Bacău și Neamț care s-au aflat sub avertizare de cod roșu de vijelii.

Furtuni puternice au avut loc și au creat numeroase pagube și în Bihor, Bistriţa, Cluj şi Suceava. Acoperișurile blocurilor au fost smulse de rafale şi s-au prăbușit peste autoturismele aflate în trafic. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui şofer aflat în trafic.

Timp de două ore județul Olt s-a aflat sub avertizare de vreme severă. Vântul a bătutu cu putere provocând mai multe pagube. În Slatina, o vijelie iscată fără niciun semn a doborât un acoperiş.

Un copac a fost rupt de la jumătate de rafalele de vânt și s-a prăbușit peste carosabil. Pompierii au reușit să îl îndepărteze.

Mai multe mașini au fost avariate de bucăți de acoperiș smuls în timpul furtunii.

C. Dumitrescu