11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:08

Pagube uriașe produse de vijelia puternică iscată din senin în Capitală. Două femei au fost rănite în timpul furtunii

spot_img

După ora 22,00 Bucureștiul a fost măturat de o vijelie puternică, neprognozată de meteorologi. Timp de zeci de minute vântul a bătut în rafale care au depășit 80 de km/ oră, producând pagube imense. Două persoane au ajuns la spital după ce au fost rănite de o antenă GSM prăbușită sub puterea vântului.

Pe Calea Giulești 309, o antenă GSM de mari dimensiuni, cu aproximativ 8-10 etaje, a căzut peste două locuințe. Copacii s-au prăbușit și mai multe mașini au fost distruse.

Două persoane în vârstă au fost rănite. Echipajele medicale sosite la fața locului le-au transportat pe cele două femei la spital.

Traficul a fost dat complet peste cap.

Liniile 14, 55, 69, 70, 79, 85, 86 și 90 au fost blocate pe Bulevardul Ferdinand, la Foișorul de Foc, în urma unei avarii în rețeaua de contact.

De asemenea, pasajele din București au fost blocate și închise de poliție, circulându-se doar pe deasupra.

O schelă s-a desprins parţial de pe faţada unei clădiri de pe Bulevardul I.C. Brătianu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). Potrivit sursei citate, traficul rutier a fost restricţionat în zonă.

Traficul aerian de la aeroportul Henri Coandă a fost, de asemenea, afectat. Din cauza vântului puternic, zborul Blue Air 0B9312 Rodos – București va ateriza la Constanța, potrivit Boardingpass.ro.

Mai multe aeronave au aterizat pe aeroportul Otopeni, nevoite să aștepte trecerea furtunii.

Zboruri afectate:

– Blue Air 0B1216 Roma FCO – București operat de Just Us Air (YR-URS), așteaptă în aer;
– Blue Air 0B9312 Rodos – București, aterizează la Constanța;
– TAROM RO608 Timișoara – București, așteaptă în aer.

C.Dumitrescu