12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:15

Furnici în copac cu pui (picant)

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

„Furnici în copac” este un preparat chinezesc, din provincia Sichuan, care are la bază carnea tocată și tăiețeii de orez. Numele este dat de felul cum arată preparatul la final: carnea tocată mărunt printre firele de tăieței subțiri are aspectul unor furnici care urcă pe ramurile unui copac.

Ingrediente:

  • 100 gr tăieței de orez,
  • 250 gr carne de pui,
  • 1 morcov,
  • 1 linguriță amidon,
  • 4 linguri ulei de susan,
  • 4 linguri sos de soia,
  • 2 linguri oțet de orez,
  • 100 gr varză,
  • 1 linguriță pastă de ardei iute,
  • 1 cățel de usturoi.

Mod de preparare:

Se spală carnea de pui în mai multe ape, apoi se așază pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces. Cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu mașina de tocat mărunțim carnea. Puteți folosi și carne tocata deja.

Se amestecă sosul de soia cu oțetul de orez, amidonul și cu 1 lingură de ulei de susan, pregătindu-se astfel marinada pentru carne. Într-un bol se amestecă carnea cu marinada obținută și se dă la rece pentru 40 minute- 1 oră.

reteta

Între timp, varza, usturoiul și morcovul se curăță. Morcovul se va tăia cuburi, usturoiul se feliază, iar varza se taie mărunt.

Tăiețeii de orez se pun la înmuiat în apa fierbinte fara a acoperi bolul în care se înmoaie. Se lasă pentru 5 minute, apoi se clătesc cu apă rece și se pun la scurs.

reteta2

Se încing într-un wok (sau o cratiță încăpătoare) 3 linguri de ulei de susan și se călesc legumele împreună cu pasta de ardei.

reteta1

Se amestecă din când în când. După 5 minute, se adaugă carnea marinată și la foc iute se prăjește până se rumenește.

reteta3

Când carnea este gata, se adaugă tăiețeii înmuiați și se amestecă bine. Se mai lasă 2 minute, apoi se ia de pe foc.

reteta4

Se servește ca atare, imediat după preparare.

reteta5

Poftă bună!

Nicoleta Popa