11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:54

Franța: Pagină de Facebook dedicată atentatelor și destinată persoanelor surde sau cu deficiențe de auz

spot_img

Utilizatori de internet din Franța, între care jurnaliști, interpreți și editori voluntari, au creat o pagină de Facebook dedicată atentatelor de la Paris din 13 noiembrie și destinată persoanelor surde sau cu deficiențe de auz.

Pagina a fost creată în absența unor mijloace de informare disponibile în limbajul semnelor, a doua zi după atacurile care au lovit capitala franceză.

Denumită ‘Fusillade a Paris en direct LSF’, pagina este urmărită de peste 5.000 de persoane, care au salutat această frumoasă inițiativă, informează Huffington Post Franța.

Inițiatorii paginii au lansat luni noi apeluri pe rețelele sociale pentru a primi ajutor în “transmiterea știrilor în limbajul semnelor”.

Aproximativ 50 de clipuri au fost publicate pe această pagină de Facebook. Discursurile președintelui Republicii sau analizele făcute în mass-media naționale au fost decriptate și comunicate în limbajul semnelor. Omagiile aduse victimelor au fost, de asemenea, făcute cunoscute membrilor comunității persoanelor surde și cu deficiențe de auz.