12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:07
No menu items!

Franța decide în noiembrie dacă va livra Rusiei un portelicopter Mistral

spot_img

Prima din cele două nave Mistral trebuia livrată Rusiei în octombrie

hollande

Președintele Franței, Francois Hollande, va decide în luna noiembrie în legătură cu controversata livrare către Rusia a unui prim portelicopter Mistral, a declarat marți ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de agenția Reuters.

Hollande a anunțat pe 3 septembrie că, din cauza ”acțiunilor” Moscovei în Ucraina, nu sunt întrunite condițiile pentru livrarea portelicopterului către Rusia.

Prima din cele două nave Mistral trebuia livrată Rusiei în octombrie, 400 de marinari ruși fiind instruiți din 30 iunie pentru manevrarea ei în portul Saint-Nazaire (departamentul Loire-Atlantique, vest).

Președintele Republicii s-a exprimat în legătură cu acest subiect la începutul lunii septembrie. El a spus că, în acest moment, dacă nu se schimbă condițiile, el nu-și imaginează să dea autorizația de livrare

Jean-Yves Le Drian,

ministrul francez al apărării

Solicitat să spună dacă s-au schimbat condițiile, ministrul francez al apărării s-a limitat să răspundă că președintele Hollande va lua decizia „în cursul lunii noiembrie” referitoare la „momentul livrării” navei Mistral.

Agenția comentează că un refuz al Parisului de a livra cele două nave comandate de Rusia, a căror vânzare reprezintă o sumă de 1,2 miliarde de euro, ar obliga Franța să despăgubească Moscova și ar tensiona relațiile dintre cele două.