16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 5:35
No menu items!

Bill Gates a împlinit 59 de ani

spot_img

Bill Gates a fost în perioada 1995-2009 în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume

Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat american împlinește marți 59 de ani, informează Forbes.

Născut la 28 octombrie 1955, în Seattle, cu numele de William Henry Gates III, Bill Gates este, la 59 de ani, consilier pe probleme de tehnologie la Microsoft, co-președinte al fundației înființată alături de soția sa și conduce numeroase afaceri, sporindu-și în 2014 veniturile cu 9 miliarde de dolari.

Potrivit revistei Forbes, Bill Gates a fost în perioada 1995-2009 în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume, cu o avere totală de 81de miliarde de dolari.

Primul program realizat de Bill Gates a fost jocul „tic-toc-toe”, în care jucătorul uman putea să se confrunte cu calculatorul. Interesul său pentru dezvoltarea programelor de calculator a fost motivația acceptată de profesorul de matematică ca el să poată absenta de la orele de clasă.

Munca depusă de Bill Gates la Microsoft a fost comparată constant cu cea a competitorului său de la Apple, Steve Jobs, în special în anii 90, considerați anii revoluției computerelor.

Căsătorit cu Melinda Ann French la 1 ianuarie 1994, cei doi au împreună două fete și un băiat. Prin intermediul fundației ce le poartă numele, „Bill & Melinda Gates Foundation”, cei doi s-au implicat în numeroase campanii umanitare și au susținut cu fonduri cercetările în domeniul medical. În România, Fundația și-a propus în parteneriat cu „International Research and Exchanges Board” să sprijine conectarea la internet a rețelei de biblioteci publice de pe teritoriul României.