11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:33
No menu items!

FOTO/VIDEO Imagini spectaculoase pe cerul Buzăului. 1000 de militari din 5 țări au aterizat pe aerodromul Bazei Aeriene de la Boboc

spot_img

Exercițiu impresionant organizat luni, 10 mai, pe aerodromul Bazei Aeriene de la Boboc. 1.000 de parașutiști americani, polonezi, olandezi, germani și români au aterizat luni după amiază pe aerodromul Bazei Aeriene. Este vorba despre o secvență din cadrul exercițiului multinațional Swift Response 21/Defender Europe 21.

 

Exercițiul organizat la Buzău include acțiuni de desant aerian executate de militari americani, polonezi, olandezi, germani și români.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în timpul exercițiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care se desfășoară în perioada 1–15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) execută „trei operații aeropurtate multinaționale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacție, interoperabilitatea și determinarea de a sprijini Alianța Nord-Atlantică”.

În acest context, aproximativ 7.000 de parașutiști militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA și Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum și din alte nouă state, execută misiuni în Estonia, Lituania și România.

În România, exercițiile se desfășoară la Baza Aeriană din Boboc.

„Divizia americană va conduce aceste operații prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, este reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care va executa, în data de 10 mai, în Boboc, operații Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaționale. Din organica brigăzii va face parte și o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Parașutiști Căpitan Ștefan Șoverth”, au explicat reprezentanții MApN.