16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:29
No menu items!

Se cere sancționarea întregii mass-media din România. Asociația care a organizat vânătoarea lui Arthur susține că ursul nu era cel mai mare

spot_img

Asociaţiei „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc cere CNA ca toată presa din România să fie sancționată pentru „comunicare de informații false”. Președintele Asociației susține că poate dovedi cu fotografii că Arthur nu era cel mai mare urs din România. Mai mult, aceeași asociație afirmă că vânătoarea ursului de către prințul austriac a fost legală.

Asociaţia care a organizat vânătoarea la care a participat prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein și care s-a finalizat cu uciderea ursului Arthur cere Consiliului Național al Audiovizualului ca „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă şi on-line pentru comunicarea de informaţii false”, să fie sancționate, transmite Ziare.com.

„În spaţiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România şi Europa, fară argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, se arată în sesizarea transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Foto: Ziare.com

Președintele Asociaţiei „Târnava Mare” argumentează cu mai multe fotografii, „poze cu urși mai mari decât Arthur”, atașate sesizării către CNA și care a fost depusă pe data de 9 mai. Mai mult, se susține în sesizare că vânătoarea care s-a soldat cu uciderea ursului Arthur a fost legală.

„Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein, aflat în centrul scandalului privind împușcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, recunoaște că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate. În plus, susține că nu ursul Arthur ar fi animalul pe care l-a împușcat el, ci un alt exemplar care s-ar fi aflat la 250 de metri de casele oamenilor, reprezentând un pericol.

Președintele Agent Green a susținut încă de la declanșarea scandalului că ursul Arthur avea 17 ani si era „cel mai mare urs observat în Romania si probabil cel mai mare care traia în Uniunea Europeana”.