16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:56
No menu items!

FOTO Rușii au incendiat mai multe zone din jurul bazelor din Siria pentru a împiedica observarea acestora din drone sau satelit

spot_img

Rușii au incendiat mai multe zone din jurul portului Tartus, din Siria, arată imagini recente din stelit, pentru a crea o perdea de fum care să mascheze activitățile pe care armata rusă le desfășoară în această importantă bază navală pe care o controlează, informează publicația The Drive.

Imaginile din satelit arată mai multe dâre de fum care se ridică de-a lungul digurilor și cheiurilor portului, precum și de la două vase aflate în larg.

Fotografiile, furnizate de compania Maxar Technologies, au fost prezentate pe contul de Twitter al jurnalistului New York Times, Christiaan Triebert.

Rusia a intervenit în războiul civil sirian în 2015. De atunci, portul Tartus a devenit o bază strategică de importanță crucială pentru Moscova.

Practic, Tartus este singurul port de apă-caldă pe care îl are Rusia în Marea Mediterană și unica astfel de facilitate pe care Moscova o deține și controlează în afara granițelor sale.