25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:16
No menu items!

Rareș Bogdan, declarație ȘOC la negocieri: „Măsurile PSD țin de comunism”

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, că măsurile economice propuse de PSD în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR „țin de egalitarism”, care „țin de comunism”.

Rareș Bogdan a criticat măsurile economice ale PSD spunând că suma care ar trebui să fie alocată este de 26 de miliarde de lei, „bani care nu există acum”.

„Sunt discuții legate de cota unică la care PNL nu are cum să renunțe, pentru că asta este folosofia noastră economico-bugetară. Cei de la PSD au anunțat cotă progresivă. La fel, chestiuni care țin de egalitarism. Sunt chestiuni ideologice. 

Trebuie văzut, chestiunile de egalitarism țin de o altă perioadă, țin de comunism, noi trebuie să gândim extrem de clar, să avem grijă de nevoiași, dar să sprijinim mediul de afaceri”, a declarat Rareș Bogdan, după runda de prime negocieri de joi dimineață.

Și Florin Cîțu a declarat, joi, după negocierile pe programul de guvernare, că liberalii nu sunt de acord cu impozitarea marilor averi, măsură propusă de PSD. În schimb, PNL este de acord cu creșterea de pensii, salarii și alocații, dar toate aceste majorări trebuie să fie făcute în contextul deficitului bugetar.

Foștii miniștri ai Muncii de la PSD, Lia Olguța Vasilescu și Marius Budăi au fost întrebați, la finalul acelorași discuții cu PNL, dacă au identificat sursa de finanțare pentru aceste măsuri economice.

„De aceea ne întâlnim cu finanțiștii, noi avem sursa, veți afla după întâlnire. PSD nu renunță la aceste majorări, avem soluții și justificări”, a declarat Marius Budăi.

Marilena Nedelcu