8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:06
No menu items!

Sindicaliștii din Sănătate, după incendiul de la spitalul din Ploiești:”Voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2″

spot_img

Federaţia Sanitas reacționează după tragedia de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde doi oameni și-au pierdut viața în incendiul de joi dimineață. “Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conștiință, el nu știe că ucide. În schimb voi, politicieni ajunși în vârful piramidei puterii, ați pierdut pe undeva, în drumul vostru conștiința pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveți”, au transmis sindicaliștii.

”Voi, politicienilor, sunteți autorii morali ai crizelor repetate din spitalele românești

Noul incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienți decedați, o colegă infirmieră se luptă pentru viața ei, alți pacienți transferați de urgență, distrugeri materiale. Alte victime, aceeași cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare.

De câte victime mai aveți nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care ați ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a țării?”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanții Sanitas.

Sindicaliștii precizează că incompetența managerială, nepăsarea manifestată timp de 30 de ani față de nevoile sistemului de sănătate, lipsa de strategii pe termen lung și lipsa investițiilor în infrastructură ucid.

„INDIFERENȚA voastră față de problemele reale ale cetățenilor ucide! PUNEREA MAI PRESUS DE ORICE A INTERESELOR DE PARTID ȘI DE GRUP ucide!

Indiferența și incompetența voastră au ucis la Institutul Matei Balș, la spitalul din Piatra Neamț, la spitalul din Constanța – și lista poate continua. Juridic, ceea ce faceți voi se numește ucidere din culpă sau cel puțin complicitate la ucidere din culpă.

SANITAS vă acuză public de aceasta!”, au subliniat sindicaliștii.

Doi pacienți au murit în urma incendiului, de joi dimineață, de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Aveau 74 și 75 de ani. O infirmiera care îi supraveghea este internata la Spitalul Floreasca, cu arsuri de gradul 1 și 2 pe 20 la suta din suprafața corporală.

                                                                                                                  Adina Silav