3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:50
No menu items!

FOTO. Protestatarul Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc

spot_img

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc percheziții, luni dimineață.

Surse judiciare afirmă că Dide ar fi fost ridicat din tren pentru a asista la percheziţii.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi, însă au loc percheziţii în Bucureşti şi în alte judeţe.

Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele anti-PSD din Piaţa Victoriei, recurgând chiar și la gesturi extreme: s-a legat cu lanțuri de gardul clădirii Guvernului și a amenințat că-și dă foc. 

DIICOT și Inspectoratul General al Poliției Române au revenit, luni, cu un comunicat de presă în acest caz. 

Redăm în continuare comunicatul DIICOT: 

“La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Călărași și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Iată ce au descoperit anchetatorii la percheziițile făcute în acest dosar: 

Emanuel Stan