6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 20:10
No menu items!

Se cere demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL

spot_img

Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a cerut, luni, într-o postare pe Facebook, demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL. Motreanu, liderul liberal cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri, susține că Florin Cîțu nu mai are niciun fel de autoritate morală în PNL. 

“Votul cerut astăzi (luni – n.r.) de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România.
 
Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti câștiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape “isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.
 
Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a scris Dan Motreanu pe contul său de Facebook. 
 
Raluca Dan