9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:28
No menu items!

FOTO/ Prăpăd lăsat în urmă de puhoaie. Zeci de oameni nu se pot întoarce în casele lor

spot_img

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 23 de localităţi din 16 judeţe pentru evacuarea apei din case şi gospodării. Chiar dacă marți ploile s-au oprit, zeci de oameni nu se pot întoarce încă în casele afectate grav de inundații.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat, marți, că, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat probleme în 16 județe (AB, AG, BC, BR, BV, CL, CT, CV, DB, GL, GR, IF, NT, PH, TL și VN), unde se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 70 curți, 7 anexe gospodărești, 7 subsoluri/beciuri și de pe 5 străzi, cât și pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate.

În localitatea Biliești, din județul Vrancea, rămân evacuate preventiv la rude 57 de persoane din cauza revărsării râului Putna.

Rămân în continuare izolate 10 persoane (4 familii) în localitatea Piatra Șoimului (NT), iar în localitatea Mănăstirea Cașin (BC) s-a acționat pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de ape vineri, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de astăzi.

Circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pe un drum naţional (DN 13M/Covasna) şi blocată pe două drumuri judeţene (DJ 103B/Covasna şi DJ 204D/Vrancea) şi două drumuri comunale (DC 9/Covasna şi DC 16/Covasna).

Situația pe județe se prezintă astfel:

  1. Județul Alba

– în Feneș s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte;

– în Pătrângeni se monitorizează o alunecare de teren cu frontul de 25-50 ml produsă în grădina unei gospodării fără a cauza pagube materiale sau victime.

  1. Județul Argeș

– în Izvoru s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

  1. Județul Bacău

– în localitatea Mănăstirea Cașin s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Misiunea de căutare se va relua în cursul zilei de 22.06.2021.

  1. Județul Brașov

– în municipiul Brașov s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

  1. Județul Brăila

– în municipiul Brăila s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate;

– în Baldovinești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă;

– în Vădeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din curtea unui operator economic.

  1. Județul Călărași

– în Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 27 curți și 4 străzi.

  1. Județul Constanța

– din cauza vântului puternic au fost suspendate temporar manevrele în porturile Midia și Mangalia.

  1. Județul Covasna

– în Băcel,  pentru evacuarea apei din proximitatea unui pod rutier;

– în Reci, pentru evacuarea apei din zona terenului de fotbal din localitate;

– în, Lunca Mărcușului, ca urmare a depășirii cotelor de apărare pe râul Negru, s-a intervenit pentru evacuarea apei de lângă digul de apărare. Totodată, se intervine pentru evacuarea apei din 2 curți;

– în Herculian s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 beciuri;

– pe DN 13M, pe raza loc. Reci, din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu MTMA>3,5 tone;

– pe DJ 103B, între Ozun și Bicfalău, din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare;

– pe DC 16, între Ozun și Aninoasa din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare;

– pe DC 9, între Telechia și Surcea din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare.

  1. Județul Dâmbovița

– în municipiul Târgoviște s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 anexă gospodărească.

10.Județul Galați

– în municipiul Galați s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 11 curți și 1 subsol al unui operator economic (siloz).

11.Județul Giurgiu

– în localitatea Buda s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

12.Județul Ilfov

– în Tamași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case și 1 curte.

13.Județul Neamț

– în Piatra Șoimului, din cauza unui podeț avariat de ape, 4 familii (10 persoane) rămân izolate rutier și pietonal. Se intervine pentru refacerea accesului în zonă.

14.Județul Prahova

– în Vălenii de Munte s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case și 3 beciuri.

15.Județul Tulcea

– în I.C. Brătianu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 anexe gospodărești, 5 curți și de pe 1 stradă.

16.Județul Vrancea

– în Biliești se intervine pentru evacuarea apei din 10 curți. Cele 57 de persoane evacuate preventiv la rude, din cauza revărsării râului Putna, rămân în continuare relocate;

– în Suraia se intervine pentru evacuarea apei din 7 curți;

– în Lepșa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;

– pe DJ 204D în zona localității Biliești din cauza unei alunecări de teren, carosabilul este surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe (CL, CV, NT și VN).