1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 11:59
No menu items!

VIDEO Salvamontiștii reproșează jandarmilor că se laudă cu ce n-au făcut la inundațiile din Vrancea. “Sunteți eroi la privit!”

spot_img

Salvatorii care au intervenit la inundațiile din Vrancea se ceartă acum între ei pe facebook. Salvamontiștii susțin într-o postare pe facebook că jandarmeria Vrancea își arogă salvarea celor 12 muncitori blocați între ape la Nereju, deși operațiunea a fost realizată de salvamontiști. Jandarmii au transmis într-o postare ulterioară că salvamontiștii au înțeles greșit. 

„Postare jenanta a jandarmeriei Vrancea care se lauda cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont fără sa nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura , le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliana. Dar , asa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenanta atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit !

Și puteați sa ne aduceți și mulțumiri ca vi-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi sa o recuperam nu mai aveați cu ce imagini sa va lăudați abilitățile de cameramani”, au scris luni seara pe Facebook, reprezentanții Salvamont România.

Salvamontiștii s-au supărat după ce Jandarmeria din Vrancea a postat pe facebook un filmuleț cu imagini surprinse din dronă însoțit de un mesaj în care se spune că Jandarmeria a intervenit pentrru salvarea mai multor persoane izolate în timpul viiturii care a lovit localitatea Nereju din Vrancea.

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”, a scris sâmbătă pe Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea

Jandarmii se apără și spun că salvamontiștii au înțeles greșit

Ulterior, Jandarmeria Vrancea a transmis că Salvamont România a înțeles greșit postarea de sâmbătă a jandarmilor și susțin că nu au intenționat să minimalizeze aportul Salvamont la salvarea oamenilor din Nereju.

“Referitor la intervenția de la Nereju, IJJ Vrancea face precizarea că 8 jandarmi au participat, la solicitarea ISU Vrancea, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

Postarea a fost făcută pentru a evidenția acțiunea jandarmilor, fără a afirma că salvarea persoanelor a fost realizată exclusiv de jandarmi. De asemenea, postarea noastră a fost făcută după ce ISU Vrancea, coordonatorul misiunii, a dat toate detaliile privind forțele participante la această intervenție.

Având în vedere că toate datele despre această intervenție erau publice, comunicarea noastră a urmărit informarea opiniei publice cu privire la acțiunea personalului propriu.

În niciun moment nu am minimalizat participarea salvamont sau a celorlalți participanți – poliția, primăria, ambulanța etc la această acțiune – nici aceștia nu au fost menționați pentru că informația era deja publicată oficial de ISU Vrancea. De altfel, pe pagina proprie, am recunoscut contribuția Salvamont la reușita misiunii și o facem și acum”, transmit jandarmii.