3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:15
No menu items!

FOTO/ Încă un şofer român a încercat să evite carantina, intrând cu maşina pe contrasens la frontieră

spot_img

Şoferul unei maşini înmatriculate în România, în care se aflau şase pasageri, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic, pentru a nu intra în carantină. Acesta a intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiştii de frontieră, care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România,la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, au observant, miercuri, un autoturism care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.

Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau șase cetățeni români, care veneau din Germania.

Întrucât șoferul nu îndeplinea condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei, iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva  SARS-CoV-2.

Pasagerii au declarat faptul că nu aveau cunoștință despre intenția șoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În urmă cu trei zile, mai mulți români, care se întorceau din Ungaria, au fost depistați de polițiștii de frontieră într-un microbuz, al cărui șofer a forțat intrarea în România, pentru a-i scăpa  de carantină, și a luat-o pe contrasens.

                                                                                                                 Adina Silav