25.1 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 16:14
No menu items!

Fostul secretar de stat MAI Adrian Petcu, dat afară de Viorica Dăncilă, victorie în instanță

spot_img

Curtea de Apel București a suspendat decizia premierului Viorica Dăncilă de eliberare din funcție a lui Adrian Petcu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Conform ziare.com, efectele hotărârii prim-ministrului sunt suspendate până la momentul unei decizii definitive a instanțelor.

Adrian Petcu a fost eliberat din funcția de secretar de stat al MAI pe 14 august, prin decizia prim-ministrului. El a atacat hotărârea la instanță, unde a cerut anularea ei. Magistrații au suspendat inițial decizia, iar la termenul din 25 septembrie s-a hotărât suspendarea hotărârii de eliberare din functie.

„Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti,” este decizia CAB din 25 septembrie 2019.

Conform surselor citate, avocatul fostului secretar de stat ar fi cerut instanței anularea deciziei prim-ministrului pe motiv că orice eliberare din funcție trebuie motivată.

Conform CV-ului publicat pe site-ul MAI, din 26 octombrie 2018, Adrian Petcu a coordonat Directia Generala pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului, Directia Generala de Pasapoarte, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Institutiile Prefectului.

Anterior, el mai ocupase functiile de prefect al Capitalei, prefect al judetului Ilfov si consilier superior in Prefectura Ilfov.

E. Stan