20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 22:58
No menu items!

Fostul ministru al Justiției din Guvernul Cioloș îi face „naivi” pe parlamentarii USR-PLUS

spot_img

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, le spune parlamentarilor USR-PLUS că sunt „naivi” pentru că au introdus un amendament care vizează şi eliminarea pensiilor deja aflate în plată, ceea ce va duce la contestarea constituționalității actului normativ.

„Vestea cu adevarat minunata pentru famiglii politice cu state vechi este ca fondatori si servitori ai PSD, care si-au dat legea in 2015, isi vor lua in continuare pensia speciala, caci desfiintarea de azi poate opera numai pentru viitor. Asta sa explice haiducul Ciolacu inainte sa faca pe marele justitiar. Gura haiducului grăiește însă așa: cică parlamentarii nu pot avea pensii speciale pentru că Guvernul a decis înghețarea pensiilor. Adică las’ ca vine PSD înapoi, dezghețată pensiile care vor creste ca Făt Frumos și da din nou pensii speciale și aleșilor.

Numai asta prostituție politica. Cu concursul unora mai naivi care visează retroactivitatea legii. A suivre la CCR… Soluția echitabila in acest ghem de încurcături e sa se dea o lege ca toată lumea are pensii speciale. Nu glumesc deloc, se poate și e constituțional. Provoc juristii din partide sa spună cum anume”, a scris Raluca Prună pe Facebook.

Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD, dar a suferit unele modificări în Comisia de statut, inclusiv adăugarea unui amendament al USR-PLUS, care prevede şi eliminarea pensiilor speciale aflate în plată.