15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:22
No menu items!

Fostul manager de la “Victor Babeș”:”Ce este intubat este greu să salvezi, indiferent că este în spital sau este în TIR”

spot_img

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului „Victor Babeș”, susține că prima procedură în cazul unei defecțiuni, de genul celei care a provocat tragedia de luni, este să salvezi ce este înăuntru indiferent că este în spital sau este în TIR,  însă este greu să ajuți pe cineva intubat atunci când nu mai este oxigen.

„Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru”, a precizat fostul manager la  B1TV.

Referitor la protocolul de urmat în cazul unei defecțiuni de acest gen, Emilian Imbri a declarat: „Practic, în momentul în care ai o defecțiune, ea este anunțată imediat la persoana care este scrisă pe peretele acestui TIR, ceea ce s-a și întâmplat. Nu stai să te mai gândești, pentru că aici este vorba de Terapie Intensivă, aici nu mai este să te gândești ce se întâmplă dacă pică curentul, intră grupul electrogene, ce se întâmplă dacă pică oxigenul, intră buteliile, ceea ce s-a și întâmplat în momentul respectiv. Mai departe, ce este intubat este greu să salvezi, indiferent că este în spital sau este în TIR, este greu să salvezi ce este intubat atunci când nu mai ai oxigen”.

Trei paciente au murit, luni, după o defecțiune la instalația de oxigen din TIR-ul ATI de la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală.