23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:20
No menu items!

Ce avere a adunat prințul Philip în cele 7 decenii cât a slujit coroana. Este de 25 de ori mai mică fața de cea a reginei, soția sa

spot_img

Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei. Prințul Philip a lăsat moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, avere acumultaă în cele 7 decenii cât a slujit coroana britanică, potrivit Celebrity Net Worth.

O parte din această avere, peste 400.000 de euro, provine din alocaţia anuală din partea parlamentului pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Prinţul Philip a renunțat însă la alocația plătită din banii contribuabililor în 2017, la vârsta de 96 de ani, când a renunţat la funcţiile sale.

Regina are o avere estimată la 500 de milioane de euro. Ea a împărţit cu soţul ei, Ducele de Edinburgh, veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.

La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh a decedat pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, iar pe data de 17 aprilie sunt programate funeraliile.