13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:42

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, acuzat de o țeapă de 10.000 de euro dată unui hotel

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, și colegul său din PRU, Ciprian Țârdea, mâncat şi au bătut timp de mai bine de o lună la un hotel din Vaslui, după care au plecat pe ascuns fără să plătească.

Cei doi politicieni, candidaţi ai PRU la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, au dat o ţeapă de 10.000 de euro, potrivit acuzațiilor aduse de patronul hotelului.

Cristian Rizea, la acel moment deputat, şi George Ciprian Târdea au locuit aproape o lunã si jumãtate la un hotel din centrul Vasluiului, în timpul campaniei electorale. În acest timp, cei doi au consumat doar sampanii scumpe si mâncãruri dintre cele mai rafinate, invitând sã ia masa cu ei diverse alte persoane, potrivit surse citate. În noaptea alegerilor parlamentare, când au vãzut cã nu au iesit deputati la Vaslui, cei doi si-au pus pe furis hainele în masini si au fugit la Bucuresti, fãrã sã achite nota de plată. Paguba este de 43.000 de lei, adicã în jur de 10.000 de euro.

De patru luni de zile, niciunul din cei doi nu mai rãspunde la telefon. „Noi i-am crezut de bunã credintã, dar iatã unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând cã vor plãti la final totul. Rizea venea cam o datã pe sãptãmânã, în timp ce Târdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au vãzut cã nu au iesit, au fugit din hotel, golind si minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. Târdea si-a cãrat bagajele, putin câte putin, peste zi. Pe la 3 noaptea, cei doi apar pe camerele de supraveghere cum pleacã din hotel. Rizea a iesit pe usa din fatã, însã nu ne-am fãcut griji, pentru cã mai avea dãti când iesea la ora aceasta în oras. Pe Târdea nu l-am vãzut, a folosit un lift auxiliar si a mers la parcarea din spatele hotelului, cum apare pe camere, s-a urcat în masinã si a fugit si el. Când am descoperit camerele pãrãsite, i-am sunat si fiecare spunea cã va plãti celãlalt. Am sunat la partid, la presedintele Bogdan Diaconu, care a spus cã va discuta cu cei doi si vor plãti. Nu ne-a mai rãspuns de câteva luni. A doua zi dupã alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din sectiile de votare sã întrebe de ei, le promiseserã cã le vor plãti pentru cã au votat în sectii pentru PRU. Le-au tras teapã si acelor oameni disperati. Nu ne-am asteptat de la persoane publice, mai ales cã Rizea era deputat la acel moment, sã tragã o astfel de teapã. În noapte în care au fugit din hotel, au golit si minibarul, ca sã aibã la pachet, probabil”, spune administratorul hotelului, citat de vremeanoua.ro.

George Ciprian Târdea a precizat, pentru stiripesurse.ro, că a fost trimis în campanie la Vaslui de către partid, iar plăţile erau în responsabilitatea PRU. „În dată de 31.10.2016 am ajuns la hotel Racova, trimis de către conducerea partidului. În nici un moment eu nu am negociat sau semnat contractul cu reprezentanţii hotelului. Am luat astăzi, 10.04.2017,  legătură cu preşedintele partidului, Bogdan Diaconu, pentru a-l întreba despre cele scrise. Dânsul mi-a spus că nu am fost exclus din partid. A precizat reporterului că doar Cristian Rizea a fost exclus. Concluzia celor scrise mai sus este că eu, Ciprian Tirdea, nu am nicio datorie faţă de hotelul Racova”, afirmă Târdea.

Cristian Rizea nu a avut nicio reacție față de aceste acuzații.

Valeriu Motoc