23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 2:17
No menu items!

Revista presei de la Administrația Prezidențială, făcută de o fostă firmă viticolă, a unui polițist local

spot_img

Administrația Prezidențială a încheiat, în urmă cu o săptămână, cinci contracte pentru servicii de monitorizare a presei. Unul dintre ele a fost acordat unei foste companii viticole, care aparține unui polițist local.

Administrația Prezidențială a atribuit, în 3 aprilie, prin negociere, cinci contracte de monitorizare a presei în valoare totală de 188.627 lei, fără TVA. Cele mai scumpe servicii sunte ale agenției de presă N.RO AGENȚIA DE ȘTIRI SRL, firma care deține site-ul news.ro.

Unul dintre cele cinci contracte, în valoare de 36.000 de lei, a fost atribuit companiei Agenția Monitoring News SRL, deținută de soții Gabriel-Tudor și Mihaela (fostă Alexandru) Ionescu. Societatea, înființată în 2013, se numea inițial Vitis Vinifera Panciu SRL, cu sediul într-o mansardă de pe strada Lt. Aviator Gheorghe Stâlpeanu nr 21A, iar obiectul de activitate era „cultivarea plantelor din culturi permanente; cultivarea strugurilor”. În 8 august 2016, firma își schimbă numele în Agenția Monitoring News, sediul social, în strada Petre Crețu nr 31, precum și obiectul de activitate, în „activități ale agențiilor de știri”.

Copatronul firmei este polițist local în sectorul 4 al Capitalei, iar, potrivit primei declarații de avere, depuse în 2014, a fost analist la BRD Societe Generale.

Firma a mai obținut, în 28 februarie, prin negociere fără anunț de participare, de la Camera Deputaților, un contract pentru transcrierea emisiunilor de televiziune de tip talk-show pentru anul 2017. Valoarea abonamentului este de 83.000 de lei.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, în anul 2015, înainte de schimbarea denumirii și a obiectului de activitate, firma a înregistrat o pierdere financiară.

Andi Topală