5.8 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 5:57
No menu items!

Fost ofițer în armata română, condamnat la închisoare în Anglia, după ce a tras cu pușca pe o plajă

spot_img

Albert Ciorvasi, un fost ofițer din armata română în vârstă de 43 de ani, a fost arestat preventiv, luna trecută, după ce poliția a fost chemată pe plaja Great Yarmouth pentru că s-au auzit multiple focuri de armă.

Românul le-a recunoscut ofițerilor că a folosit o pușcă cu aer comprimat de calibru 22, cu lunetă telescopică, pentru a trage de la distanță într-o țintă, în scop de antrenament. Deși nu a înțeles de ce este ilegal să tragi cu arma într-un loc public, bărbatul a pledat vinovat la Tribunalul din Norwich.

Lui Albert Ciorvasi, în vârstă de 43 de ani, i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune la tribunalul Thames Magistrates’ Court din Londra, după ce nu s-a prezentat pentru a fi condamnat pentru șapte infracțiuni, potrivit Eastern Daily Press.

Fostul ofițer în armata română a fost arestat după ce poliția a năvălit pe malul mării la 30 septembrie anul trecut, când alte persoane aflate pe nisip au declarat că au auzit focuri de armă.

Ulterior, acesta le-a spus ofițerilor că a folosit arma de calibrul 22 cu lunetă pentru a trage de la distanță, ca antrenament la țintă.

Instanța londoneză a fost informată că acesta a recunoscut, de asemenea, o serie de alte infracțiuni comise în Great Yarmouth între 30 septembrie și 17 octombrie, inclusiv spargeri, furturi din magazine, trei furturi din autovehicule, deteriorarea penală a parbrizului unei mașini și încercarea de a sparge o altă mașină.

Magistratul Rima Begum, care a dispus acuzarea, a afirmat că fostul soldat era beat și îi era greu să vorbească când poliția l-a găsit punând o pușcă de aer de calibru 22, cu lunetă, într-o geantă pe plajă.

În ciuda faptului că se afla sub control judiciar pentru acea infracțiune, Ciorvași a comis o serie de infracțiuni în următoarele două săptămâni, inclusiv spargerea geamurilor unei mașini pe Marine Parade pe 10 octombrie și furtul unui accesoriu pentru telefonul mobil.

El a furat, de asemenea, un ceas de lux și căști Apple Airpods dintr-o altă mașină, un cuptor cu microunde dintr-o locuință pe care a spart-o și bunuri dintr-un magazin Sainsbury’s.

Vorbind prin intermediul unui interpret de limba română, Ciorvași, de pe Exmouth Road, Great Yarmouth, care nu era reprezentat de un avocat, a declarat că problemele cu alcoolul l-au făcut să-și piardă locul de muncă și relațiile.

Magistrații l-au condamnat la un total de opt săptămâni de închisoare și au dispus distrugerea armei.

D.Constantin