13.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 18:50
No menu items!

Washington Post: Biden „se apropie de o ruptură” cu Netanyahu

spot_img

Președintele american Joe Biden se apropie de o „ruptură” cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce frustrarea crește la Casa Albă în legătură cu comportamentul Israelului în actualul său asalt asupra Fâșiei Gaza, a relatat duminică Washington Post.

Citând surse anonime, cotidianul american a afirmat că Biden și principalii săi consilieri nu-l mai văd pe Netanyahu ca pe un „partener productiv” și cred că acesta se concentrează asupra supraviețuirii sale politice mai presus de orice.

Frustrările sunt tot mai mari, mai ales că Netanyahu continuă să sfideze SUA în mod public, respingând discuțiile pentru o încetare a focului și insistând asupra unui asalt militar în Rafah, în ciuda preocupărilor larg răspândite cu privire la potențialele rezultate catastrofale pe care le-ar putea avea asupra civililor care se refugiază acolo.

Comunitatea internaţională este îngrijorată după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să pregătească o ofensivă asupra orașului Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, ultimul refugiu al palestinienilor strămutaţi de război din restul teritoriului.

T. S.