6 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 18:29
No menu items!

Forţele speciale din Belarus, mutate la graniţa cu Ucraina

spot_img

Forţele Armate din Belarus îşi vor desfăşura trupele speciale la frontiera cu Ucraina întrucât „Statele Unite şi aliaţii săi continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele ţării”, potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Victor Gulevich, relatează CNN.

Pe lângă trupele trimise în zona graniței de sud, Belarusul va desfășura și unități de apărare aeriană și de artilerie pentru noi exerciții în vestul țării, a spus Viktor Gulevich.

„SUA și aliații lor continuă să-și accentueze prezența militară la granițele de stat ale Republicii Belarus. Prezența lor a crescut de mai mult de două ori în ultimele șase luni, și din punctul de vedere al cantității, dar și din cel al calității”, a adăugat Gulevich.

„Apariţia în apele mărilor Mediterană şi Baltică a unui grup care transportă rachete de croazieră care pot fi lansate de pe mare sau din aer, o creştere a grupărilor aeriene în ţări precum Polonia şi statele baltice indică o ameninţare în creştere pentru Republica Belarus”, se mai arată în declaraţie.

Belarusul se plânge frecvent că țările NATO din jur ar concentra trupe în jurul granițelor sale, iar cu acest pretext continuă să efectueze exerciții militare frecvente și de anvergură, uneori în parteneriat cu Rusia.

Anterior, ministrul Apărării de Belarus, Viktor Khrenin, a afirmat că ţara a început a doua etapă de inspecţie a forţelor armate de reacţie, potrivit unui comentariu video postat pe contul de Telegram al agenţiei de stat din Belarus Belta.

                                                                                                                    Adina Silav