14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:19
No menu items!

Formularul de localizare a pasagerilor, din 20 decembrie. Va fi completat de toate persoanele care intră în România

spot_img

Guvernul va aproba, în ședința de vineri, Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), care se va aplica din 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care intră în România, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

Premierul a precizat că formularul este utilizat deja în 18 state UE, fiind necesar pentru protejarea sănătății populației, întrucât va duce la eficientizarea anchetelor epidemiologice.

Formularul va trebui completat digital pe plf.gov.ro. Platforma este dezvoltată de STS.

Formularul trebuie completat de toate persoanele care intră în România cu avionul, trenul, mijloace rutiere sau navale.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jur. Direcțiile de  Sănătate Publică vor realiza anchetele mai ușor. Formularul poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro, urmând să fie prezentat la intrarea în țară angajaților de la Frontieră. Datele din acest formular vor putea fi accesate numai de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică”, a declarat Nicolae Ciucă.

Românii sau străinii care vin în ţară vor fi amendaţi cu 5.000 de lei, dacă nu completează formularul obligatoriu de călătorie PLF cu cel mult 24 de ore înainte. 

                                                                                                                  Adina Silav