12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:47

Fondatorul trupei Taxi a murit la 42 de ani

spot_img

Chitaristul George Pătrănoiu, membru fondator al trupei Taxi şi colaborator al formaţiei în perioada 1999 – 2006, a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 42 de ani, în urma unei lungi suferinţe.

Unul dintre cei mai buni chitarişti ai acestei ţări, omul cu mâini şi suflet de aur, membru fondator al trupei Taxi, colegul nostru în perioada 1999 – 2006, prietenul nostru, George Pătrănoiu, a plecat. Acolo, sus. Unde ştim că e deja pregătită o chitară. La care doar el poate să cânte“, a anunţat trupa Taxi, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

George Pătrănoiu a murit sâmbătă dimineaţă, în urma unei suferinţe îndelungate, după cum au anunţat apropiaţii acestuia, pe contul de Facebook al chitaristului.

Trupul neînsufleţit al lui George Pătrănoiu va fi depus sâmbătă după-amiază, la capela Bisericii Sfântul Ilie din cartierul Titan din Bucureşti.

Născut pe 4 august 1973, George Pătrănoiu a fost cotat ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti din România. El a activat în trupele Taxi (membru fondator), Schimbul 3, Metrock, Raza şi Act. A fost implicat în numeroase proiecte muzicale inedite: a interpretat “Simfonia 40” de Wolfgang Amadeus Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Brăila, a susţinut un workshop pentru Jackson’s Guitars şi a fost unul dintre cei patru chitarişti selectaţi pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc într-un club bucureştean, în 2011.

George Pătrănoiu suferea de câţiva ani de cancer amigdalian. După două intervenții chirurgicale, a urmat o perioadă în care părea că boala intră în remisie, însă aceasta a revenit în diferite forme. În ultima perioadă a vieţii sale, artistul avea multiple metastaze. În luna noiembrie, acesta a suferit o nouă intervenţie chirurgicală.