12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:25

Principalul suspect în cazul unor amenințări teroriste în SUA s-ar afla în România

spot_img

Un american aflat în România este anchetat de autorităţile din SUA pentru ameninţări teroriste trimise şcolilor din Los Angeles. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani care s-a mutat în România săptămâna trecută, anunţă postul american de televiziune CBS, care a discutat cu acesta.

Vincent Canfield – un american în vârstă de 21 de ani originar din statul Maine –  ar locui de două săptămâni în România. El a declarat vineri seara pentru CBS că a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind e-mail-urile de ameninţare care vizau şcoli din oraşele americane Los Angeles şi New York. Din cauza ameninţărilor cu bombă, aproximativ 1.000 de şcoli au fost închise zilele trecute în districtul californian Los Angeles.

Tânărul a precizat că a fost citat în anchetele declanşate de autorităţile din Los Angeles şi din New York, dar nu s-a prezentat încă la audieri. El susţine că e-mail-urile au fost trimise prin IP-ul computerului său, sugerând că a fost victima unui atac informatic.

Cetăţeanul american a explicat, pentru CBS, că a avut deja discuţii cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat în totalitate citaţiilor. Tânărul a precizat că va lua legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul consultant CIA Edward Snowden.

Tânărul american, care a trimis postului CBS News o fotografie în care ţine în mâini două arme de foc, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă s-a mutat în România pentru a scăpa de autorităţile americane.

Autorităţile din Los Angeles au închis marţi aproximativ 1.000 de şcoli din cauza unor e-mail-uri care ameninţau că va avea loc un atentat. Mesaje similare au vizat şi şcoli din New York, iar autorităţile au stabilit că erau false.