10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 6:00

Foarte mulți israelieni nu mai cred în premierul Benjamin Netanyahu

spot_img

Aproape trei sferturi din israelieni nu sunt mulțumiți de modul în care prim-ministrul Benjamin Netanyahu a gestionat recentul val de atacuri teroriste și violență, informează Canal 2 din Israel.

Un sondaj comandat sâmbătă de Canal 2, televiziune administrat de Midgam (o platformă de internet specializată în diseminarea unor studii și sondaje) a arătat că 73% dintre cei chestionați s-au declarat fie „nemulțumiți” (35%) sau „foarte nemulțumiți” (38%) de modul în care Netanyahu a condus țara în timpul escaladării stării de securitate.

22% dintre cei chestionați au spus că Avigdor Liberman, fost ministru de externe și președinte al partidului naționalist de dreapta Yisrael Beytenu, ar fi liderul cel mai capabil să oprească atacurile. Naftali Bennet, șef al partidului evreiesc „Acasă”, se clasează pe locul 2, cu 17%, Netanyahu, pe locul 3, cu 15%. 79% dintre respondenți au spus că se simt mai puțin în siguranță, deoarece au început atacurile.

Materialul difuzat de Canal 2 nu a dezvăluit câți oameni au fost chestionați, modul în care au fost chestionați sau marja de eroare. Sondajul a fost realizat după două recente atacuri teroriste ce au avut loc în Ierusalim, sâmbătă, în care cinci persoane au fost rănite.

Emanuel Stan