1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:30
No menu items!

Cod PORTOCALIU de ninsori și viscol. HARTA zonelor afectate

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru judeţele Suceava şi Neamţ. În același timp, avertizarea Cod galben de ploi pentru București și pentru alte 35 de judeţe a fost prelungită până luni seara.

Potrivit avertizării transmise de ANM, în intervalul duminică, ora 13.00 – luni, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10-15 centimetri, dar vor fi și intensificări ale vântului de peste 70-80 kilometri/oră, viscolind temporar ninsoarea. 

De asemenea, în intervalul duminică, ora 10.00 – luni, ora 18.00, a fost instituit Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului, polei, răcire accentuată în Capitală şi în 35 de judeţe.

În acest interval, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25-30 de litri/metrul pătrat, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea, izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

cod_portocaliu_ninsori