18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:07
No menu items!

Florin Roman (PNL): Dacă USR PLUS iese de la guvernare, atunci să plece toți demnitarii lor, că nu poți fi și în opoziție și la guvernare

spot_img

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Roman (PNL), a declarat, marți, că, în cazul care USR PLUS iese de la guvernare, ar trebui să plece toți demnitarii lor, însă o parte din ei ar fi cerut deja să rămână în funcții.

„Din punctul meu de vedere, deciziile trebuie să fie pentru toată lumea, dar premierul decide dacă face demiterile. Rugămintea colegilor mei de partid este că, dacă s-a luat această decizie, atunci să plece toată lumea, fără niciun fel de excepţie, pentru că nu poţi fi şi la guvernare şi în opoziţie“, a spus Florin Roman.

El a menționat că mai mulţi demnitari USR PLUS au discutat însă deja cu reprezentanţi ai PNL şi au cerut să rămână în funcţii, motivând că nu sunt de acord cu retragerea USR PLUS de la guvernare.

„Mai mulţi demnitari ai USR PLUS, fie că vorbim de secretari de stat, de prefecţi sau de demnitari din structurile administraţiei centrale, au contactat colegi de-ai noştri spunând că nu sunt de acord cu decizia de a ieşi de la guvernare luată de conducerea USR PLUS şi că ei doresc să rămână în funcţii“, a precizat deputatul liberal Florin Roman.

Întrebat dacă în şedinţa Biroului Permanent Naţional PNL de miercuri există posibilitatea să se propună schimbarea lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, Florin Roman a declarat că nu ştie ce vor stabili colegii săi.

„Ce pot să vă spun este că eu sunt interesat de modul în care acţionăm ca partid politic, urmare a demersurilor anunţate de preşedintele Camerei Deputaţilor, deci eu mă gândesc la strategia parlamentară”, a adăugat deputatul.

                                                                                                                Adina Silav