13.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:32

Demisiile miniștrilor USR PLUS nu sunt de ajuns pentru PSD: “USR PLUS spune Adio Cîțu, dar rămân cu tine”

spot_img

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a acuzat USR PLUS de ipocrizie, deoarece miniștrii și-au dat demisiile, dar oamenii puși în funcții în eșaloanele 2-3, inclusiv secretari de stat și prefecți, nu renunță la funcții.

”Tot ce spunem noi de câteva zile, ca USR PLUS să iasă din ipocrizie, s-a adeverit astăzi. Tot azi mai vedem că oficial USR PLUS pleacă de la guvernare, dar rămân la guvernare cu eșaloanele 2 și 3. Cu alte cuvinte, USR PLUS spune Adio Cîțu, dar rămân cu tine. Toți soldățeii de la partid nu demisionează, rămân conectați la banul public și resursele țării. Mimați ieșirea de la guvernare cu 7 demisii, dar vă lăsați gașca de interese alături de Cîțu? Unde vă e vitejia?”, a spus Grindeanu într-o conferință de presă.

”Demisiile nu au fost încă acceptate. Această imagine de azi e cea mai grăitoare dovadă a unu circ ordinar, marca USR PLUS în care au cooptat și AUR. PSD nu va intra în acest circ al USR și PNL”, a mai spus Grindeanu.

El a refuzat însă să răspundă la întrebările repetate ale ziariștilor despre boicotul PSD la stabilirea unui calendar al moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR. Grindeanu a susținut însă că PSD va vota împotriva guvernului Cîțu, atunci când acesta va veni în Parlament pentru votul de încredere după schimbarea compoziției politice.

Emanuel Stan