18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:47
No menu items!

Dan Barna, dezamăgit după întâlnirea cu Iohannis: „Nu mi-a dat nicio soluție, nu am discutat niciun scenariu”

spot_img

Copreședintele USR PLUS Dan Barna s-a declarat dezamăgit de discuția cu președintele Klaus Iohannis, pe care a catalogat-o ca fiind „mai mult formală, chiar benignă”. Barna a susținut că USR PLUS este deschis la negocieri, doar dacă premierul Florin Cîțu va fi schimbat din funcție, iar șeful statului nu i-a dat un răspuns clar.

„Știu că foarte mulți sperați ca această întâlnire să vină cu o soluție. Din păcate sunt dezamăgit din cauza asta, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, spun o întâlnire benignă. Am exprimat foarte clar decizia USR PLUS conform căreia ieșirea din criză se poate rezolva foarte rapid printr-un nou premier propus de președintele Iohannis, propus de partenerul PNL din coaliție și continuarea coaliției”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a mai explicat că nu s-a prezentat nicio soluție în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, iar președintele doar a trecut în revistă ce s-a întîmplat până acum și nu a trecut mai departe, la o analiză și la discutarea vreunui scenariu. El a mai spus că Iohannis i-a confirmat că dacă demisiile miniștrilor USR PLUS ajung la Cotroceni, le va semna.

„Nu știam ce o să discut cu președintele, am dat curs firesc invitației. Speram să-și exercite rolul de arbitru, de mediator, dar nu a fost așa.

Demisiile au fost anunțate ieri seară și azi au fost depuse. Acest cabinet Florin Cîțu a expirat, nu mai are competență. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici. Sunt depuse olograf. Așteptăm să fie procesate.

Există mult loc pentru negociere. Coaliția poate funcționa cu un nou premier. Dacă Florin Cîțu își dă demisia, ne putem întoarce în câteva zile”, a spus Dan Barna.

Întrebat de ce secretarii de stat și demnitarii formațiunii nu își dau demisiile din funcții, Barna a spus că aceștia nu au fost numiți prin Parlament.

„Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați în Parlament. E dreptul premierului să își stabilească cabinetul, miniștrii, cei care au fost votați de Parlament, și-au înaintat demisiile, pentru că am spus că vom merge până la capăt și am făcut acest lucru.”, a precizat Dan Barna.

Nu în ultimul rând, Dan Barna a precizat că este posibil să mai discute cu Klaus Iohannis, căruia i-a spus că „o țară întreagă e blocată din cauza Congresului PNL”.

Marilena Nedelcu