22.5 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 5:10
No menu items!

Florin Cîțu, despre dublarea alocațiilor: Nu avem bani! Legea e neconstituțională

spot_img

Ministrul Finanțelor a declarat, duminică, la Digi 24, că nu există sunt bani pentru dublarea alocațiilor în acest an, că legea care a decis asta este neconstitițională și că, dacă, în final, ea va fi declarată constituțională, dublarea alocațiilor va fi amânată.

Alocațiile au fost dublate în Parlament fără să aibă sursă de finanțare. Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuți despre așa ceva. A venit la jumătatea anului fără sursă de finanțare, dacă era stabilită în buget la începutul anului, era altceva. Ce să facem, să tăiam banii de la inzvestiții, din altă parte, sau să ne împrumutăm mai mult?”, a spus Cîțu.
“Este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursa de finanțare”… Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a admis totuși ministrul, întrebat ce se va întîmpla în cazul în care legea este totuși declarată constituțională.
 
Parlamentul a adoptat miercuri legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.