16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:05
No menu items!

Florin Cîțu anunță maratoane de vaccinare în week-end, în toată țară, după modelul Timișoara

spot_img

Premierul Florin Cîțu vrea un ritm mai alert pentru vaccinare. În urma unor discuții prelungite cu reprezentanții autorităților locale, premierul Florin Cîțu a anunțat cum va fi accelerată vaccinarea populației. În week-enduri vor avea loc adevărate maratoane de vaccinare și vor funcționa centrele drive through.

„Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Imunizarea în marile centre comerciale

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora”, a spus premierul.

În mediul rural se va folosi doza unica Johnson&Johnson

„Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a adăugat el.

Premierul Florin Cîțu și-a încheiat declarația de presă cu un nou apel către populație de a se vaccina.