21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:38
No menu items!

Criză la Ford. Fabrica din Craiova oprește producția și trimite aproape 1000 de oameni acasă

spot_img

Uzina Ford de la Craiova, afectată şi ea de criza microcipurilor, la fel ca și cea din Koln – Germania, opreşte temporar producția auto şi trimite în șomaj tehnic aproape 1000 de muncitori chiar înaintea sărbătorilor pascale. Oamenii vor sta acasă o lună, timp în care fabrica va lucra în două schimburi, în loc de trei.

 

Angajaţii de la Ford Craiova vor sta acasă de pe 26 aprilie până pe 21 mai. Producția de autovehicule va fi suspendată timp de șase zile, iar producția de motoare va fi suspendată pentru 10 zile.

„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semi­con­ductori, care afectează o mare parte din industria auto glo­bală, în perioada 26 aprilie – 21 mai Secţia de Pro­ducţie Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schim­buri (în loc de trei). În plus, estimăm în acest mo­ment 6 zile fără producţie de vehicule, în data de 29 apri­lie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum şi 10 zile fără producţie de mo­toare, în perioada 26 aprilie – 14 mai. Con­tinuăm totodată să prioritizăm configuraţiile cheie de vehi­cule, gestionând în mod eficient volumele noastre alo­cate de semiconductori“, a declarat jurnaliștilor din Craiova Ana-Maria Timiş, director de comunicare al Ford România.

La uzina Ford din Craiova activează peste 6.000 de angajați. Cei aproape 1000 de angajați care sunt trimiși acasă și care reprezsintă un întreg schimb, vor primi 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției.

La uzina din Craiova a mai fost o oprire temporara de producție în luna februarie.