15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:39
No menu items!

Florin Cîțu a pus ședința de guvern vineri, la ora 16. Miza: Proiectul Anghel Saligny

spot_img

Ședința de Guvern cu interimarul de la justiție Lucian Bode va avea loc vineri, de la ora 16, astfel că Executivul poate adopta Programul național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro. De altfel, premierul Florin Cîțu a anunțat încă miercuri seară, când l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, că acest program va fi adoptat în următoarea ședință a Executivului.

UPDATE ORA 19.30

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a anunţat joi că va aviza proiectul Anghel Saligny.

În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi, aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu cei care au iniţiat actul normativ şi, cu siguranţă. Voi aviza acest proiect, a declarat Lucian Bode la Ministerul Justiţiei, la preluarea portofoliului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Proiectul Anghel Saligny, noul PNDL care a devenit sursa scandalului pentru care premierului Florin Cîțu i s-a retras sprijinul politic din partea partenerilor de guvernare de la USR PLUS, a fost introdus de Cîțu pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de miercuri. Proiectul nu avea avizul Ministerului Justiţiei, iar ministrul Stelian Ion a refuzat să semneze, astfel că ședința de guvern a fost suspendată și amânată pentru ora 19.00, însă miniștrii USR-PLUS au boicotat-o, refuzând să participe.

După două ore, Florin Cîţu a anunţat revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie, spunând că nu va accepta în guvern „miniştri care să se opună dezvoltării României”.

Joi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost numit interimar la Justiție.
 
E. Stan