20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:12

Stelian Ion la News Hour with CNN: Florin Cîțu are puțin respect față de lege și față de cuvântul dat

spot_img

Stelian Ion, ministrul revocat al justiției, a declarat, joi, la emisiunea News Hour with CNN, prezentată de Ana Maria Roman și Sergiu Cora, că “Florin Cîțu are puțin respect față de lege și față de cuvântul dat”. În plus, în opinia lui Stelian Ion, Cîțu nu are anvergura unui lider politic și “pare să nu fie autonom, face după cum i se indică”. Cât despre miza revocării sale – numirile în funcții de conducere la DIICOT și DNA – Stelian Ion a spus: “A avea oameni (la conducerea Ministerului Justiției – n.r.) care primesc în plic soluțiile, nu e ok”. 

Legat de avizarea proiectului “Anghel Saligny”, Stelian Ion a explicat că, de fiecare dată, opiniile exprimate prin experții Ministerului Justiției nu trebuie ignorate. “Lejeritatea cu care premierul Florin Cîțu privește lucrurile care spunea că s-a trimis originalul. Dacă s-a trimis originalul spre a fi avizat de ce s-a mai întrerupt ședința de guvern? Că ar fi putut fi îndeplinite toate procedurile. Deci tot ce s-a întâmplat după ședință de ieri a confirmat că am avut dreptate când am spus că procedurile nu fusesem îndeplinite. A vorbit cu superficialitate pentru că nu am elemente care să mă conducă spre o vreo intenție, dar lucrurile chiar și așa fiind, superficialitate aceasta este foarte gravă”, a atras atenția Stelian Ion. 

În opinia ministrului remaniat al justiției, Florin Cîțu nu pare că are o anvergură atât de mare încât să fie peste noapte un lider politic. “Primeste indicații pretioase. De unde, când și în ce fel, nu vreau să fac speculații, dar pare să nu fie autonom, face dupa cum i se indică. Faptul că are puțin respect pentru lege și pentru cuvântul dat este încă un element care a condus la situația de față”, a explicat Stelian Ion. 

Acesta a subliniat că miza revocării sale au fost, de fapt, numirile procurorilor de rang înalt, procedură aflată în derulare. El a adăugat că a încercat de mai multe ori să discute pe acest subiect cu președintele Klaus Iohannis, dar nu a primit niciun răspuns. “Mai departe este important ce se va întâmpla. A avea oameni care primesc în plic soluțiile nu e ok. Nu știu cine va face aceste numiri. (…)Eu vă spun că s-au facut presiuni asupra mea, în sensul în care am fost criticat public pentru motive inexistente”, a completat Stelian Ion. 

Emanuel Stan