Fiul fostului președinte Joseph Estrada, arestat pe fondul unui amplu scandal de corupție

Estrada este una dintre cele 54 de persoane, parlamentari și înalți responsabili, cercetate pentru suspiciuni de corupție

Jose „Jinggo” Estrada

Poliția din Filipine l-a plasat luni în detenție pe fiul fostului președinte Joseph Estrada, în cadrul unui vast scandal de corupție în care sunt implicați mai mulți parlamentari din statul din Asia de Sud-Est unde acest flagel este endemic, transmite France Presse.

Senatorul Jose „Jinggo” Estrada, 51 de ani, s-a predat poliției după ce un tribunal anticorupție a emis un mandat de reținere pe numele său.

„Nu am furat niciodată nici măcar un cent din vistieria guvernului”, a declarat pentru presă politicianul, care l-a acuzat pe președintele Benigno Aquino că instrumentează un proces „politic” prin care urmărește să discrediteze opoziția.

Senatorul Estrada, fiul fostului președinte Joseph Estrada (1998-2001), este una dintre cele 54 de persoane, parlamentari și înalți responsabili, cercetate pentru suspiciuni de corupție: acestea sunt acuzate că au deturnat, pentru propriul profit, milioane de dolari alocate unor proiecte de dezvoltare a țării, una dintre cele mai nevoiașe din Asia. Senatorul este bănuit că a băgat în buzunar aproximativ 183 de milioane de pesos (3,1 milioane de euro).

Scandalul a izbucnit în 2013, când o femeie de afaceri, Janet Napoles, a fost arestată, fiind acuzată că a conspirat cu parlamentarii în vederea deturnării a 10 miliarde de pesos (168 de milioane de euro) prevăzuți inițial pentru proiecte de sprijinire a dezvoltării.

C.A.

NICIUN COMENTARIU