19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:26
No menu items!

FIFA își alege un nou președinte. Care sunt principalii favoriți

spot_img

Astăzi vom afla numele celui de-al zecelea preşedinte din istoria FIFA. Cinci candidaţi se luptă pentru locul pe care Sepp Blatter îl va lăsa liber ca urmare a scandalului uriaş de corupţie care a afectat imaginea forului internaţional.

Congresul extraordinar al FIFA de la Zurich va desemna astăzi noul preşedinte al forului internaţional. Vicepreşedintele FIFA – prinţul Ali al Husein, secretarul general al UEFA – Gianni Infantino, Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa – preşedintele Confederaţiei Asiatice, francezul Jerome Champagne şi omul de afaceri sudafrican Tokyo Sexwale sunt cei cinci candidaţi pentru înlocuirea lui Sepp Blatter. Cel de-al nouălea preşedinte din istoria FIFA şi-a anunţat demisia ca urmare a scandalului de corupţie legat de organizarea Campionatelor Mondiale din Rusia şi Qatar.

Diego Armando Maradona: „Cred că Prinţul Ali şi domnul Sheik Salman au şanse mari. Vă spun asta fiindcă eu cred că Infantino s-a comportat ca un trădător absolut. Este un trădător absolut fiindcă a continuat să lucreze ca şi când nimic nu s-a întâmplat în timp ce şeful său (n.r.: Michel Platini) era aproape după gratii. Este greşit să treci de la trageri la sorţi la a candida la preşedinţia FIFA.”

Maradona a criticat dur şi decizia Comisiei de Etică a FIFA, care a redus suspendările împotriva lui Sepp Blatter şi a preşedintelui UEFA – Michel Platini.

Diego Armando Maradona: „Se pare că cei de la Comisia de Etică a FIFA au greşit. Să ai atâtea dovezi împotriva acestor oameni, să vezi cum au furat atâţia ani, ar fi trebuit să primească amândoi închisoare pe viaţă.”

Sepp Blatter a condus FIFA din 1998 până în 2015.

Poziția FRF la alegerile de azi e clară. Răzvan Burleanu are mandat să-l voteze pe Gianni Infantino. Președintele s-a numărat printre cei 20 de șefi de federații care s-au întâlnit cu secretarul general UEFA în urmă cu două săptămîni, la Belgrad, în hotelul Metropol Palace, pentru a pune la punct strategia alegerilor și cea post-electorală, în caz că Infantino iese președinte.