7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:07
No menu items!

Femeile între 19 și 45 de ani pot cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, din 1 decembrie, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

 „Femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV”, anunţă ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a mai transmis ministrul.

O singură doză de vaccin HPV costă în jur de 600 de lei în farmacii. Pentru fetele cu vârsta între 11 şi 15 ani este nevoie de două doze, iar pentru cele cu vârsta de peste 15 ani este nevoie de o a treia doză pentru o protecţie completă.

Sunt peste 120 de tulpini HPV, dintre care 15 pot fi cauza cancerului de col uterin.

                                                                                                        Adina Bucur Silav