23.2 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 12:18
No menu items!

Farmacist american, pus sub acuzare pentru distrugerea unor doze de vaccin despre care credea că modifică ADN-ul

spot_img

Un farmacist din Wisconsin acuzat că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anticoronavirus este considerat un adept al teoriei conspirației că medicamentul nu este sigur și modifică ADN-ul uman, au susținut luni autoritățile americane citate de NBC News.

Bărbatul, Steven Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, a fost reținut sub o cauțiune de 10.000 de dolari, în timpul unei scurte apariții în fața instanței.

Poliția din Grafton, la aproximativ 30 de mile nord de Milwaukee, l-a arestat joi pe Brandenburg, după ce 57 flacoane cu vaccinul Moderna păreau să fi fost ținute la căldură. Poliția a declarat că Brandenburg a luat dozele de vaccin dintr-un frigider și le-a ținut afară timp de 12 ore, eventual făcându-le inutile.

Fiecare flacon conținea 10 doze; în total, prejudiciul a fost în valoare de 8.550 dolari până la 11.400 dolari, conform unei declarații din dosar.

Brandenburg este un „teoretician al conspirației dovedit” și „a declarat anchetatorilor că el crede că vaccinul Covid-19 nu este sigur pentru oameni, le poate face rău și le poate schimba ADN-ul”, a scris Sutherland.

„A recunoscut că a fost un act intenționat”, a adăugat declarația de la dosar.

Brandenburg a fost inițial rezervat pentru suspiciunea că a pus în pericol nesăbuit siguranța, a alterat un medicament eliberat pe bază de rețetă și a prejudiciat penal un bun.

Cu toate acestea, nu a fost imediat clar dacă acțiunile au distrus dozele sau dacă acestea ar putea fi administrate în mod eficient, a declarat procurorul de caz.

Oficialii de la Moderna ar trebui să examineze dozele și să concluzioneze dacă au fost distruse, a spus acesta.

Dacă dozele nu ar fi distruse în ciuda faptului că au fost lăsate în afara frigiderului, acuzațiile ar putea fi modificate, au spus procurorii.

Brandenburg nu a trebuit să aibă o depoziție  în cursul acestei prime apariții în instanță luni. Ședința a avut loc virtual, pentru respectarea protocoalelor de siguranță în pandemie.

În timp ce judecătorul și procurorul erau în instanță, Brandenburg a apărut din închisoare, iar avocatul său a apărut dintr-o altă locație. Avocatul Brandenburg și-a recunoscut prezența în numele Brandenburg, dar nu a părut să facă alte comentarii de fond.